RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin hem şimdiye kadar aldıkları kararlarda kimseden emir gelmediğini ifade ediyor hem de "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir tal

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin hem şimdiye kadar aldıkları kararlarda kimseden emir gelmediğini ifade ediyor hem de "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir talimatı olması halinde talimat ve telkinlerini emir telakki eder, başımızın üstüne deriz" diye açıklama yapıyor.

Devam ediyor RTÜK Başkanı ve "Eğer böyle devam ederse, kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karar alırız. Haber bültenleri yorum yapmadan, haber bülteni şeklinde sunabilirler" diyor ve adeta kafalardaki planı veya hedeflerini söyleyiveriyor.


İktidarın kontrolündeki RTÜK Başkanının, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir talimatı olması halinde talimat ve telkinlerini emir telakki eder, başımızın üstüne deriz" açıklaması... aslında İstanbul seçimlerinin yine iktidarın kontrolündeki YSK tarafından da nasıl iptal edildiğini de gözler önüne seren bir açıklama olmuş gibi... en azından ortaya çıkan algı budur.

Bir diğer dikkat çeken ve üzerinde özellikle AK Parti camiasının kafa yorması gereken mesele şudur bence...

RTÜK Başkanının açıklamalarından bağımsız haber bültenlerine ayar çekileceğini anlıyoruz... dedim ya... bir plan ve hedef var... ki RTÜK Başkanı zaten bunu "Eğer böyle devam ederse, kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karar alırız. Haber bültenleri yorum yapmadan, haber bülteni şeklinde sunabilirler" diye söylüyor.

Burada öncelikli hedefin; FOX TV sabah ve akşam haber sunucuları Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya olduklarını söylememe gerek yok her halde?

Düşünsenize... 18 yıldır iktidardasınız ve aklınıza ne gelirse bir kararnameyle bunu yapacak yetkiyi milletten almış ve ülkeyi bu şekilde yönetiyorsunuz...

Kendi ifadelerinize göre ülkeye yapmadık hizmet bırakmamışsınız... yollar, köprüler, havalimanları, hastaneler falan yapmış da yapmışsınız... öyle ki; yine kendi ifadelerinize göre sizden önce millet evinde fırın, buzdolabı bile bulamazken bu milleti fırın ve buzdolabıyla tanıştırmışsınız... düşünün yapılan hizmetleri...

Uzatmayayım... ama gel gör ki; ülkeye ve millete bu kadar önemli hizmetler yaptığını iddia eden ve medyanın da %90’nını elinde tutan bir parti, iktidar veya lideri buna rağmen 2 tane haber sunan spikerin yaptığı yorumlardan rahatsız oluyor... daha fenası... belli ki milletin kendisine değil bu iki haber spikerine inanacağı endişesi taşıyor!

"Tamam siz ülkeye ve millete hizmetler yapmış olabilirsiniz... (ki bunu yapın diye bu millet sizi yetkilendirdi zaten) ama bunları yaparken başka neler yaptınız ki? veya bu millet için neleri yapamadınız ki? bu millet artık size değil 2 tane veya 5-10 tane haber spikerinin, gazetecinin dediklerine inanıyor ve siz bu yorumlardan rahatsız oluyor ve susturmaya çalışıyorsunuz" der ve sorarlar adama...

İşte AK Parti camiasının kafa yorması gereken de budur... AK Parti’nin 18 yıl sonunda geldiği nokta ve yaşadığı hazin tabloda budur bence.

Hakan Korkmaz
Revizyon Gazetesi
Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/05/16/prof-dr-ersan-sen-ataturkun-vasiyetine-mudahale-edilemez/