Hükümetin bir bakanı çıkıyor televizyonlara ve bu ülkenin kurucusu olan Atatürk’ün talimatıyla kurulmuş ve yıllardır kamuya hizmetleri olmuş bir

Hükümetin bir bakanı çıkıyor televizyonlara ve bu ülkenin kurucusu olan Atatürk’ün talimatıyla kurulmuş ve yıllardır kamuya hizmetleri olmuş bir kurumla kavga ediyor ve hedef gösteriyor kurumu... inanılır gibi değil!

Ne gerek var ki bunlara?


Velev ki Sayın Bakan haklı olsun... ve kurumun uçakları bakımsız, kullanılamayacak halde olsun...

Ne olur destek olsanız?

Dünyanın en gelişmiş son model bir yangın söndürme uçağını alıp bu kuruma hediye etseniz ne olur?

Soruyorum size... kaldı ki bu ülkede bu kadar israf varken bunu yapsanız ne olur?

Sonuçta bunu milletin parasıyla yapacaksınız değil mi? Ve bunu yapsanız bunlar o uçakla yani milletin parasıyla alınan uçakla ne yapacaklar? Ormanlarımız da yangın çıkarsa hemen müdahale edecekler değil mi?

Ne var bunda?

Bu kuruma milletin parasıyla destek oldunuz veya en modern yangın söndürme uçağı alıp hediye ettiniz de kim size bir şey dedi?

Kim ne diyebilir ki memnun olmaktan başka... size “helal olsun” demekten başka kim ne diyebilir?

Katar Şeyhinden 550 milyon dolarlık hediye uçak gelince memnun oluyorsunuz... sizde Türk Hava Kurumuna bir uçak alıp hediye edin ne olur?

Görünen o ki bunu yapmaktan çok uzaksınız ve yapmaya da niyetiniz yok ama...

Şak” diye bir kararname çıkartıyor ve o kararnameyle istediğiniz batık veya değil bir şirkete ortak olup o şirkete istediğiniz kadar para aktarıp kurtarabiliyorsunuz iyi mi... hemde bu milletin parasıyla bunu yapabileceğiniz yetkiyi kendi kendinize “şak” diye veriyorsunuz!

Ama iş, başında “Türk” olan ve kurucu liderimizin talimatıyla kurulan bir kuruma yardıma gelince, vizontele filminden örnek verip makara yapıyorsunuz bu Aziz Milletin önünde... hem de hiç sıkılmadan!

Hakan Korkmaz
Revizyongazetesi.com
Genel Yayın Yönetmeni