Koru ve Teşvikiye'de belediyelerin yaptığı taksi plaka ihaleleri için Çınarcık taksicilerinin itirazı sonucu yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı

Koru ve Teşvikiye'de belediyelerin yaptığı taksi plaka ihaleleri için Çınarcık taksicilerinin itirazı sonucu yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı ki bu yüzden bu beldelerdeki taksiler bir süredir çalışamıyorlar. Tabii bu durum beldelerdeki vatandaşların büyük sıkıntılar yaşamasına sebep oldu.

Düşünsenize Koru belediyesine gittiniz veya Teşvikiye'de başka bir yere... taksi lazım oldu, Çınarcık'tan taksi çağıracaksınız!


Diyeceğim o ki; Koru ve Teşvikiye Belediyelerinin yaptığı taksi plaka ihalelerini durdurmak ve bu yönde karar alınmasını sağlamak sürdürülebilir bir durum değildir.

Evet bir takım boşluk ve hatalardan faydalanan Çınarcık taksicileri bu taksi plaka ihaleleri için yürütmeyi durdurma kararı aldırmışlardır ve avukatlar tutup vesaire bu işe paralar harcamışlardır ama burada vatandaşları mağdur etmişlerdir ki burada bir parantez açıp Çınarcık taksicilerinin de eski taksicilerle hala davalık olduklarını ve bir defa Danıştay'dan dönen kararın ikinci defa Danıştay'da beklediğinin altını da çizip hatırlatmak isterim.

Açıkça söylemem gerekirse burada alınan yürütmeyi durdurma kararları ihalelerdeki yapılan bazı hatalardan dolayıdır ki örnek; beldenin taksi ihtiyacı belirlenmeden ihaleye çıkılmış... işte karşı tarafın avukatı da bu hatayı görüp bu ihalelerin yürütmesini durdurma yönünde karar çıkmasını sağlamıştır ama... halkımızın mağduriyetini görüp olaya el attık ve gerekli yönlendirmeleri yapıp sorunun çözümü noktasında katkımızı sunduk. Belediyelerimizde gereken adımları atmıştır ve kısa zaman içinde Koru ve Teşvikiye'de taksilerin çalışacağını herkes görecek.

Koru'nun taksi ihtiyacını belirleyecek üniversite raporu bu hafta çıkıyor... sonra süratle Teşvikiye'nin raporu hazırlanacak ve kısa zamanda bu sorun çözülecek ve vatandaşlarımızın bu konudaki mağduriyetleri de son bulacaktır.

Bu beldelerde taksiler ihtiyaçtır ve olacaktır... bu taksilerin çalışmasını engellemek için birilerine avuç dolusu paralar verenleri de boş işlerin peşinde koşup vatandaşları mağdur etmemeleri konusunda uyarıyorum.

Bu saatten sonra bu işle uğraşmak hak aramak falan değildir... bu beldelerde yaşayan vatandaşları mağdur etmek ve birilerine para kazandırmaktan başka da bir şey değildir ve bir işe de yaramayacaktır.

Benden söylemesi.

Hakan Korkmaz
Revizyongazetesi.com
Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/11/13/tesvikiyede-taksi-plaka-ihalesine-yurutmeyi-durdurma-karari/