AK Parti İktidarının, CHP’li Belediyelerin bağış kampanya hesaplarına el koydurması ve ihtiyaç sahiplerine yapacağı yardımları engelleme çabalar

AK Parti İktidarının, CHP’li Belediyelerin bağış kampanya hesaplarına el koydurması ve ihtiyaç sahiplerine yapacağı yardımları engelleme çabalarının altında tabii ki siyasi hesap ve oy kaygısı bulunmaktadır.

Çünkü bu ihtiyaç sahibi diye adlandırılan özellikle sosyal yardıma muhtaç, sosyal yardım olmadan geçimlerini sürdürmekte zorlanan kesim... bir başka tabirle Erdoğan’ın mitinglerde kafalarına 250 gramlık çay paketleri attığı kesim; iktidarın durumlarını stabil, değişmez tuttuğu, tutmak istediği ve oy potansiyelinin önemli bir kısmını teşkil eden milyonlarla ifade edebileceğimiz bir kesimdir.


Özellikle İstanbul ve Ankara gibi iktidarın elinden çıkan belediyelerin ihtiyaç sahiplerine eskiden olduğu gibi yardımda bulunması "AK Parti giderse sosyal yardımlar biter" algısının yerle bir edilmesine sebep olacak... ki işte bu durum AK Parti için adeta bir kabus senaryosu.

İşte bu kabus senaryosunun yavaş yavaş gerçekleştiğini gören iktidar partisi içindeki kriptolarda bu durumu fırsat bildi ve bu konudaki hassasiyeti ve endişesini bildikleri Erdoğan’ı yanlış yönlendirip, adeta gaza getirip (İstanbul seçimlerini iptal ettirdikleri gibi) CHP’nin yardım hesaplarına el koyulma yönünde iradeyi hemen harekete geçirdiler.

Erdoğan’ın çevresinden bir türlü atamadığı bu kriptolar, bu kararın yani CHP’li belediyelerin yardım hesaplarına el koyulması kararının milletin vicdanında asla yer bulamayacağını ve seçim zamanı bir faturasının da olacağını çok iyi biliyorlar.

Burada mesele şu ki; Erdoğan bu tuzaklara her defasında niye düşüyor?

Daha bir sene önce İstanbul seçimlerinde düştüğü tuzağa rağmen bundan hiç ders almadığı gözüken Erdoğan... hani "Bir müslüman bir kez ısırıldığı delikten bir daha ısırılmaz" diyen Erdoğan ne yazık ki bir kez daha bu tuzağa düşmüş ve düşürülmüştür.

Nihayetinde bu ülke ve bu Aziz Millet koronavirüs sebebiyle yaşanan bu sıkıntılı süreci bir şekilde atlatacaktır ama AK Parti, CHP’li Belediyelerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmesini siyasi çıkarları için engelleyen bir parti olarak anılacaktır.

Hakan Korkmaz
Revizyongazetesi.com
Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/04/03/ibbden-ihtiyac-sahiplerine-500-bin-koli-yardim/

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/04/01/hakan-korkmazdan-onemli-uyari-istanbuldan-yalovaya-gelisler-durdurulmali/