Bir hafta önce "15 MİLYON" başlıklı bir paylaşım yapmış ve söz konusu imar değişikliği talebinin daha belediye meclisine bile gelmeden ulaştığım ve beni rahatsız eden bazı hususları paylaşıp yine bazı uyarılarda bulunmuştum. İşte o talep belediye meclisine geldi!



Ben geçen hafta bu paylaşımı yapınca Mustafa Tutuk Başkanım hemen beni telefonla aradı ve bilgi istedi. Sayın Başkan yazımı okuduktan sonra beni aramadan önce emin olmak için ilgili birime sorduğunu ve belediyeye böyle bir imar değişikliği talebin gelmediğini söyledi.

Yalova Belediyesi Başkan Vekili Sayın Mustafa Tutuk, böyle imar değişikliği taleplerinin gelebileceğini, vatandaşların böyle bir hakları olduğunun altını çizerek kimseye bu işlerden nemalanma konusunda geçit vermeyeceğini ve böyle bir talep gelmesi halinde konuyu imar komisyonuna havale edip en ufak bir şaibe olması halinde talebin kesinlikle reddi yönünde irade ortaya koyacağını bana söyledi.


Sayın Başkan Mustafa Tutuk geçen gün beni yine büyük bir nezaket ve şeffaflık örneği göstererek aradı ve "Hakan Bey, gündeme getirdiğiniz ve benim sizi arayarak 'daha belediyeye böyle bir talep gelmedi' dediğim o talep belediyeye geldi, önümüzdeki mecliste görüşüp imar komisyonuna havale edeceğiz" dedi.

Evet benim daha ilgili imar değişikliği talebi belediyeye bile ulaşmadan güvendiğim kaynaklar tarafından bana iletilen bazı iddialarla beraber gündeme getirdiğim o talep cuma günü belediye meclisinde görüşüldü ve imar komisyonuna havale edildi.

Süreci dikkatle takip ediyoruz çünkü o günde işaret ettiğim üzere bu ilde sözde siyaset yapıyorum diye birilerinin böyle imar işlerine aracılık edip hiçbir şey yapmadan ceplerine milyonlar koymasına engel olma konusunda kararlıyız.

Bu anlamda Sayın Başkan Mustafa Tutuk'un hemen refleks göstermesi ve büyük bir hassasiyet ve şeffaflıkla meseleyi ele alıp bu tarz imar konularında birilerinin gayriahlaki rant elde etmesine kesinlikle göz yummayacağı yönündeki kararlılığından duyduğum memnuniyeti de ifade etmek isterim.

Sayın Başkanın bu tavrı beni Yalova adına, Yalova'ya bundan sonra yapılması planlanan hizmetler, projeler adına umutlandırmıştır çünkü rant hortumları kesilmeden, rantçılara "dur" demeden ben bu ilin hak ettiği hizmetlere ve projelere kavuşacağını öngörmüyorum.

Takipteyiz.

İyi şeyler olacak diye umutluyuz ve iyi şeyler olsun, milletin parası çarçur olmasın diye kendi kulvarımızda biz üzerimize düşeni sizin sesiniz, sizin gücünüz olarak yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

İyi pazarlar.

Hakan Korkmaz
Revizyon Gazetesi
Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/05/29/hakan-korkmaz-yazdi-kafandaki-kusla-kalakaldin/